Pastura si efectele ei.

Pastura si efectele ei.

                                                                                  PASTURA

 

   Pastura,cunoscuta si sub denumirea de "painea albinelor" reprezinta de fapt un "polen innobilat" prin interventia albinelor asupra lui in stup,sub influenta substantelor adaugate de albine, a microorganismelor, a temperaturii si umiditatii ridicate din stup, polenul sufera o serie de transformari biochimice si modificari structurale, transformandu-se in pastura. Pastura prezinta o actiune biologica dubla, fata de polen.

Pastura se obtine din grauncioarele de polen care sunt sfaramate si depuse in celulele fagurilor.Aici polenul incepe un proces de fermentare naturala prin care isi mareste calitataile nutritive si terapeutice.Fata de polen valoarea nutritiva si antibiotica este de 3 ori mai mare . De asemenea, invelisul extern al polenului, exina, este distrus, determinind asimilarea mai usoara si completa de catre organism a principiilor active din pastura. Datorita cantitatii mari de acid lactic si proprietatilor antibiotice, pastura poate fi pastrata timp indelungat.

ATENTIE la sursele de unde va cumparati pastura.Pentru a avea calitatile excelente pentru care este cautata pastura trebuie sa fie de calitate. Pastura se matureaza in interiorul stupului 3-4 luni.Uni falsifica acest produs punand in forme polen fermentat sau scot mai repede pastura din stup si o usuca artificial cu mult inainte ca aceasta sa se matureze.

 

 

PASTURA-Recomandari terapeutice


Pastura acopera necesarul multor aminoacizi
, vitamine si minerale, trateaza carenta proteica, fiind foarte utila in stadiul de denutritie. Medicii români care au studiat efectele obtinute cu pastura asupra bolnavilor hepatici (hepatita cronica, ciroza), au obtinut "rezultate ce depaşesc aşteptarile" (Dr. M. Ialomiteanu - Spitalul de Boli Infectioase din Bucureşti).

Se recomanda a fi administrate in afectiunile hepatice (steatoza hepatica, hepatita toxica, hepatita cronica, ciroza).

Creşterea rezistentei generale a organismului.
Eficienta in afectiuni digestive, ca: enterocolite, colite spastice, colite amoebiene, colibaciloze, rezectii gastrice, spasme gastro-intestinale, diaree sau constipatie cronica, tumori ale stomacului.
  Administrarea de pastura in a doua jumatate a perioadei de sarcina si in timpul alaptarii se dovedeşte benefica, deoarece combate oboseala, scade retentia azotata, reduce edemul şi frecventa toxemiei
şi creşte calitatea laptelui matern.
Intre principiile active din pastura, s-au identificat substante antiestrogenice, care se dovedesc de efect femeilor care prezinta exces de foliculina.

  Pastura previne sau ajuta la tratarea unor afectiuni care pot deriva din surplusul de hormoni estrogenici (tumori mamare, fibrom uterin, fibroza mamara).
  Pastura se recomanda, indiferent de sex, in disfunctii caracterizate prin incapacitatea realizarii actului sexual (impotenta, frigiditate).
Pastura este eficienta in unele dereglari neuropsihice, ca astenie, surmenaj, stres
, migrene, insomnie.

Pastura este utilai in multe alte afectiuni, dintre care le mentionam pe cele cardiovasculare: hipertensiune, cardiopatie ischemica, insuficienta cardiaca, insuficienta circulatorie periferica.
  Pastura aduce multe beneficii sanatatii organismului, acest produs natural recomandându-se ca: desensibilizant al reactiilor alergice provocate de polenul de casa, stimulent imunitar, antioxidant
şi energizant.

In geriatrie, pastura atenueaza proceselor fiziologice care insotesc imbatrânirea şi diminueaza fenomenele degenerative asociate procesului de imbatrânire.
  Pastura este foarte eficienta copiilor cu probleme de memorie, asimlare, anemici, celor care prezinta intârzieri sau deficiente in dezvoltarea fizica
.

  Pastura completeaza excelent tratamentul cancerului, prostatitei sau hipertrofie de prostata.

 

                                                          PASTURA -Administrare

Recomandam 10-20 g pastura/zi, in doua etape, administrata la 30 minute dupa masa.

In cazul afectiunilor hepatice severe (hepatite de tip: A, B, C, ciroze), doza va creste la 30 g. pastura /zi, administrarea se va face in trei portii si pe cat posibil intre mese, adica la o ora si jumatate sau doua dupa masa. In acest ] caz tratamentul poate fi completat cu propolis 3-5g/zi.

  O cură cu pastura trebuie să dureze 30-40 zile, fiind urmată de o lună pauză, după care tratamentul poate fi reluat.

 

 

PASTURA-Reactii adverse


  Pot sa apara, uneori, diferite reactii alergice. Cei care utilizeaza pentru prima data pastura, trebuie sa recurga la cantitati mici (o lingurita), marind doza de la o zi la alta. La o prima utilizare a pasturii, este posibil sa apara manifestari alergice de mica amploare, care cedeaza definitiv in câteva ore sau zile.

 

Comentarii (3)

 • 18-09-2016 @ 23:16 cornelia
  Va rog sa-mi spuneti daca se poate administra pastura in cazul unei persoane de 79 de ani,operata cu 5 ani in urma de neo ovarian, in prezent cu tratament de citostatice (carboplatin-paleativ). Va multumesc.
 • 22-08-2015 @ 12:16 ramona
  buna ziua
  as vrea sa stiu daca pastura poate da disconfort abdominal de scurta durata la un copil de 4 ani?precizez ca de cand ii administrez pastura are dureri de burtica de scurta durata,cateva minute de exemplu dupa 20/30 de minute de la administrare
 • 22-12-2012 @ 09:57 FLORIN BLAJ
  Buna ziua,
  avand in vedere ca pastura ajuta la tratarea unor afectiuni care pot deriva din surplusul de hormoni estrogenici , se poate consuma impreuna cu laptisorul de matca ,care are estrogen ?
  Multumesc

Lasa un COMENTARIU :

Cod securitate*:


Categorii articole

This text will be replaced


Glosar de termeni Apicoli

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z