Apicultura va fi sprijinita anual cu sapte milioane euro de la buget si surse UE

Apicultura va fi sprijinita anual cu sapte milioane euro de la buget si surse UE

Activităţile de apicultură vor fi sprijinite anual cu aproximativ şapte milioane euro, finanţare asigurată de la bugetul de stat şi din fonduri comunitare, în scopul refacerii efectivelor apicole şi pentru asigurarea producţiei interne şi de export, a decis Guvernul în şedinţa de miercuri.

Finanţarea este prevăzută în Programul naţional apicol pentru perioada 2011-2013, aprobat de Executiv.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a precizat că finanţarea va fi asigurată în proporţie de 50% de la bugetul de stat şi încă 50% din fonduri comunitare, însumând anual aproximativ şapte milioane euro . Pentru acest an, valoarea finanţării de la bugetul de stat se ridică la 14,7 milioane lei. Fondurile comunitare anuale alocate acestui program sunt estimate la peste trei milioane euro.

Tabără a arătat că programul prevede acordarea de asistenţă tehnică pentru apicultori şi grupuri de apicultori, susţinerea refacerii efectivului naţional de albine, precum şi susţinerea producţiei interne şi prezenţa pe piaţa externă.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Agriculturii, anul trecut au fost produse 21.000 tone de produse apicole comerciale, numărul familiilor de albine depăşind 1,4 milioane.

Sursa: Mediafax

Comentarii (0)

Lasa un COMENTARIU :

Cod securitate*:


This text will be replaced


Glosar de termeni Apicoli

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z